La biblioteca recomana… Imma Cortina

La biblioteca recomana la novel·la d’Imma Cortina titulada “Només ho saben les muntanyes“. XVIII Premi Literari Sebastià Joan ArbóNomés ho saben les muntanyes

Monestir de Montserrat. Segle XVI. Una pretesa epidèmia de febre tifoide va abocant a la mort els monjos autòctons i, en canvi, no afecta els frares vinguts de Valladolid per ordre de Felip II. Fra Mateu Lloret, que no és precisament un exemple d’obediència i resignació benedictines, anirà confirmant les seves sospites i no es podrà mantenir impassible davant la situació a què es troben sotmesos els monjos catalans.

L’any 2010, la Irene i el Pep segueixen els passos d’aquest frare i el fil d’una història que a Catalunya sempre es repeteix. Les seves pròpies vivències i emocions es barrejaran amb les d’uns personatges del passat que, malgrat la seva condició, no poden contenir els seus instints.

Hivern de 1584.Fra Mateu no era a la infermeria del monestir i no ho va poder veure. Encara trigaria molt a sospitar tot el que passava.
—Si us plau… ajudeu-me… no puc respirar —ranejava fra Jeroni a batzegades, estirat al llit, mentre uns ulls se’l  miraven vidriosos i impassibles a un metre setanta del terra estant.
—Ajudeu-me… per l’amor de Déu… —I estirava la mà tremolosa cap a aquell que l’estava observant.
Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s